Bullet Photography

Aceste poze au fost facute cu o camera digitala. In paralel am facut si altele obisnuite, cu aparatul foto, care arata chiar mai bine. Dar cine sa le mai scaneze... Tehnica este urmatoarea: se aseaza un microfon undeva in dreptul subiectului (distanta exacta se afla prin incercari). Microfonul va declansa un flash foarte puternic si scurt, de o microsecunda. Se stinge lumina si se trage cu pusca (cu putin noroc nu in capul cuiva). Glontul este supersonic, deci zgomotul ajunge la microfon putin dupa ce glontul a trecut de el. Microfonul declanseaza blitzul exact in momentul cel mai interesant de observat... voila! Omul care face poza nu trebuie sa fie chiar atat de precis in a apasa cu degetul pe butonul aparatului :-) Poza este facuta in bezna si singura lumina vine timp de o microsecunda de la flash. Deci obiectivul poate sta deschis pe termen indefinit si poza nu iese tremurata. Destul de ingenios.

In pozele 1-5 sunt executate diverse carti de joc, in principal personagii. Mie unuia prima (dama de trefla) imi place la nebunie, pentru ca glontul este inca in mijlocul cartii, croindu-si dum prin ea. Pozele 6-7 suprind un "twinkie" (un ecler mai pufos) caruia i-am desenat cu markerul un zambet frumos, dupa care l-am impuscat in gura si glontul i-a iesit prin pardon. I-am infipt dama de trefla in spinare pentru efectul estetic. Poza 8 prezinta acelasi twinkie impuscat din lateral, cu crema zburand in toate partile. Deh, trebuia sa ne alegem un subiect pe care sa-l impuscam, si ne-am indreptat spre domeniul culinar. Poza 9 prezinta cadavrul lui twinkie. Pozele 10-11 impusca un cup-cake, un fel de negresa. Observati ca in poza 11 jetul de crema iese invartindu-se, din cauza ca glontul se si roteste. In poza 12 glontul tocmai iese dintr-o sticla de Cola. Asta era pe la 9 seara cand noi crapam de foame, dar nu ne-am atins de nici o prajitura si nici o sticla de Cola, ca nu stiam cate o sa impuscam pana ies pozele bine.

High-Speed Video

Aceste imagini au fost captate cu un video care prinde 1000 de cadre pe secunda. Din pacate rezolutia cam lasa de dorit. Pozele 1-7 arata o picatura de lapte care cade pe o suprafata si improasca. Pozele 8-16 arata un balon plin cu apa pe care il spargeam (de fapt il ardeam cu o bricheta). Toate pozele se intind pe vreo 170 de milisecunde si e dragut cum apa pastreaza forma balonului si sta in suspensie o vreme, pana se prinde ca trebuie sa cada. In penultima poza se observa si o zdreanta de balon care zboara prin aer.