Filme de groază pentru copii mici

Se apropie Halloween, care înseamnă că apar filme de groază ca ciupercile după ploaie. De exemplu, vineri pe 13 apare unul (e mană cerească pentru ăştia, să pice vineri 13 înainte de Halloween, ar fi şi păcat să nu lansezi un film de groază în ziua aia). Şi deci te uiţi şi tu ca omul pe un program normal, să zicem la Simpsons sau la alt serial cuminte, şi brusc vin reclamele (din zece în zece minute, evident) şi încep nişte urlete şi nişte imagini de-alea numai cu sânge şi cu diformităţi care vin spre cameră, ca să ştii ce te aşteaptă dacă te duci. Dacă e ca la celelalte categorii de filme, dacă ai văzut reclama, poţi să nici nu te mai duci la film, că în reclamă au băgat deja cele mai tari faze, iar în rest au rămas numai fazele răsuflate.

Ce m-a distrat e că filmele astea de groază, că dacă vezi reclama ţi-e frică să te ridici din fotoliu, sunt „rated PG-13”. Adică o comisie care cu asta se ocupă a evaluat că copiii peste 13 ani pot veni neînsoţiţi la film. Cei sub 13 sunt de asemenea bineveniţi, că doar şi banii lor au valoare, dar trebuie să vină cu mama sau cu tata (tuns de mână la şcoală).

PG-13 este categoria de mijloc pe scara care măsoară cât de rău este un film pentru copii. Categoria cea mai cuminte este G de la „general”, unde are voie oricine. Şi acolo sunt de obicei comedii tâmpiţele şi filme dulcege. Categoria de deasupra lui PG-13 este R de la „restricted”, unde trebuie să vii cu părinţii dacă ai sub 17 ani şi care înseamnă că undeva în film cineva se dezbracă sau cineva spune „shit”. Sau este film străin.

Aşadar, e ok pentru un copil să vadă oameni murind storcoşiţi, dar Doamne fereşte să audă vreo înjurătură sau să vadă vreun sân. Adevărul e că am văzut şi eu unul odată şi nu mi-am revenit trei zile!

Asta din categoria „am voie să mă căsătoresc, să fac copii, să mă duc la război să omor oameni, să fumez, să conduc, dar n-am voie să beau”.

1 thought on “Filme de groază pentru copii mici”

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.