6 thoughts on “O hotărâre tembelă”

  1. Nu înţeleg exact ce ai vrut să spui dar pare să nu-ţi convină hotărârea.

    Partea proasta nu este că s-a luat hotărârea asta, care este foarte bună, ci faptul că acum lucrurile vor fi discutate ca oamenii răi împotriva religiei ortodoxe, în loc de oamenii răi pentru neutralitate religioasă care BTW în România nu există!

  2. Da, în caz că nu era clar, nu-mi convine deloc hotărârea. Ce nu au reuşit turcii şi comuniştii, să dezrădăcineze ortodoxia, o să reuşim noi să ne autoimpunem doar fiindcă am auzit la televizor că „aşa e în America”.

    Să fim serioşi, icoanele religioase în şcoli nu discriminează împotriva nimănui. Dacă sunt evrei sau musulmani sau alte religii printre elevi şi dacă ţin la simbolurile lor, să şi le atârne şi ei pe pereţi. Aia înseamnă neutralitate religioasă, nu să le interzici pe toate în mod egal. Şi pe mine mă enervează conceptul de deochi, dar nu mă screm să conving pe cineva să-l interzică drept subiect de discuţie.

    Singurii pe care i-ar putea deranja simbolurile religioase sunt ateii, pentru care icoanele ar trebui să fie o non-problemă, dacă nu cred în „chestiile astea”, nu?

    Şi eu cred foarte tare că lupta este împotriva ortodoxiei în special, pentru că, în afară de icoane, ce alte simboluri religioase mai există în şcoli (poate în afară de cazuri izolate)?

    Şi ce-i aberaţia asta cu „încălcarea dreptului elevilor la liberă gândire?” (articol aici)? Eu nu sunt credincios? Şi sper că n-o să-mi spună nimeni că nu sunt şi un om de ştiinţă. Dacă am probleme în a confrunta aceste două lucruri, dacă am vreo zbatere interioară din cauza asta e problema mea, dar în nici un caz n-am să pretind că religia mă împiedică să gândesc liber sau că îmi strică formarea ca om de ştiinţă.

    Cam la asta m-am gândit când am postat articolul de mai sus, dar la momentul respectiv am fost prea dezamăgit ca să argumentez. Mersi pentru stimulare.

  3. Am ajuns din intamplare sa citesc comentariile si sincer stau si ma crucesc!!Am ajuns sa lucrez in Senatul Romaniei si ma crucesc si mai tare.
    Esenta este ca ma crucesc si nu fac rau nimanui, nu exista discriminare in ce fac iar icoana nu imi sopteste :”sa nu ai alti Dumnezei in afara de mine” aici este o alta discutie ..
    Daca tot vrem sa purtam o masca de tara europeana de ce sa dam jos icoanele cand putem sa alaturam icoane din religiile majoritare,cam asta-i libera gandire,putem respecta si credinta altor persoane , putem sa ne rugam la Dumnezeul nostru ,putem sa acceptam ca exista si alte denumiri decat Dumnezeu, sa invatam ca exista in orice cunostere si e pur si simplu treaba fiecaruia in ce crede ,o face pentru el, fie ca cere un ajutor sau multumeste .
    Ca de obicei,hai sa vorbim despre razboi in loc sa vorbim de pace!

    Catalin ,imi place ce am gasit pe pagina ta!Felicitari!

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *