Nu mai pot să dorm

Am o problemă: de câțiva ani nu mai pot să dorm sau să trăiesc normal în propria mea casă, din cauza vacarmului infernal din cartier. Poliția Locală refuză să facă ceva. Încep să mă tem pentru sănătatea mea fizică pe termen lung.

Am scris o pagină detaliată despre asta.

Dacă aveți idei, aș fi tare curios să le aflu. Și v-aș fi recunoscător pentru un share / retweet la acea pagină.

 

8 thoughts on “Nu mai pot să dorm”

 1. Am citit povestea ta și am niște idei.

  Și eu stau la casă și am câine, nu salvez vieți dar încerc să îl educ astfel încât să nu deranjeze pe vecini și implicit nici pe mine 😀 la mine o revistă făcută sul face minuni în acest moment, tace instant dacă i-o arăți.

  N-am avut probleme de acest gen cu animelele vecinilor dar uite ce-aș experimenta eu într-o astfel de situație…

  Pe câinii din proximitate poți încerca să-i „educi” cu un device gen https://www.amazon.com/Hoont-Electronic-Repellent-Flashlight-Ultrasonic/dp/B01LZVMPRB/ref=pd_bxgy_199_img_3 e un exemplu absolut random. E low risk, worst case scenario încerci de câteva ori și nu merge.

  Ceva mai complicat/scump dar eficient sunt substanțele de tip Dog Repellent – spray-uri, granule, prafuri. Există și variante organice (e.g. extras din citrice) dar te asigur că pe unde dai câinele nu mai calcă (been there, done that). Dai cu spray sub fereastră și măcar îi obligi să păstreze distanța.

  Dacă triggerul sunt câinii vagabonzi poți încerca să „elimini sursa” – plângere la primărie -> ecarisaj, sau poate poți motiva vagabonzii cu device/substanțe să evite zona ta.

  Last but not least, un câine bine hrănit doarme câteva ore, dar e cheltuială repetitivă, mare și e riscant dacă salvatorul de vieți te suspectează că de fapt tu vrei să-i otrăvești animalul.

 2. Ca amator de liniște îți înțeleg suferința.
  Din ce povestești, chiar dacă ai reuși să îi sperii pe proprietari suficient fără să devină ilegal, tot nu par să fie competenți ca să rezolve. Să scape de câini probabil nu este realist, să îi scapi tu de ei nu e legal.

  Pe partea ta, ai încercat destule. Ai putea căuta o căptușeală absorbantă pentru pereți, cred că sunetul nu trece doar prin geam.

  Dopurile de urechi le suporți? Eu mai puțin. Dacă poți dormi ca soldatul (oare?) pe spate nemișcat, poți încerca niște căști cu noise cancellation. Practic nu prea anulează sunete atât de dinamice, însă reduc suficient dacă zgomotul nu e chiar lângă tine. Căștile de șantier (3M) sunt chiar mai eficiente, dar acelea nu le poți ține pe cap mai mult de o oră. Nu vreau să fac reclamă, însă poți încerca niște căști Bose over ear, an testat QC15, 25 sau 35, ultima este și cu Bluetooth. Nu știu dacă poți dormi cu ele, dar ar putea să te ajute măcar la lucru.

 3. Eu mi-am rezolvat problema gălăgiei la birou și de acasă cu antifoanele astea: http://www.mondo-romania.ro/index.php?p=detalii&t=1&idmeniu=14&idgrup=17&idprod=794 ; sunt folosite și în sală de tir. Uite aici ce review-uri au: https://www.amazon.com/3M-Peltor-Over-Earmuffs-X5A/dp/B01MG1KAFK/ref=sr_1_1?ie=UTF8&qid=1477514060&sr=8-1&keywords=peltor+x5a
  Sunt antifoanele cu cea mai mare putere de absorbție pe care le-am găsit. Mă ajută să adorm și eu le suport și mai mult de câteva ore. La somn le folosesc în combinație cu o pernă dintr’aceea gonflabilă în formă de potcoavă (pentru avion), așa că nu dorm numai în „poziția soldatului”. Dar de obicei le dau jos în somn :), deși uneori m-am trezit și cu ele dimineața. Recomand cu căldură.

 4. Imi pare rau sa aud aceasta (chiar daca nu ne cunoastem personal).

  Varianta de a-ti captusi cumva peretii ar fi o idee buna (https://en.wikipedia.org/wiki/Soundproofing) – iti poti face poate chiar si o camera fara ecouri 🙂 (https://en.wikipedia.org/wiki/Anechoic_chamber).

  Alte doua variante (cu XOR):
  – incerci sa te imprietenesti cu vecinii (daca mai e posibil). Daca tot ai investit sute de ore in siteul acela, poate investesti cateva zeci de ore sa-i inviti pe vecini separat la un suc/vin. Daca va imprieteniti, poate vor fi mai receptivi la problema ta
  – incerci sa-i cumperi. Pentru orice este un pret. 🙂 Unul dintre vecini chiar a sugerat asta parca. Dar nu-i cumperi casa, ci ii cumperi de exemplu cainele (si ii oferi un pret foarte mare).

  Cele bune,
  Alin

  P.S. Mai e chestie, cred ca si inaintarea in varsta ne face mai sensibili si ne trezim mai usor. Pana cu ceva timp in urma puteam sa dorm si in zgomot mare, acum deja nu mai reusesc aceasta fara sa fie vreo schimbare majora in afara de imbatranire 🙂 Nu stiu retete de intinerire.

 5. M-ai induiosat auzindu-te ca ai dori sa auzi un planset de copil ! Ai noutati si noi inca n-am aflat ?! Deci castile de orice fel nu prea rezolva problema. Dispozitivele anti-dog cu ultrasunete folosite de postasi nu sunt eficiente peste 5 m,le-am probat. Daca distanta pana la „obiectiv” este de 15 m pana la fereastra ta,probabil ca ai putea instala jucaria la limita de proprietate .Trebuie sa-i adaptezi o comanda manuala de la distanta pe care s-o actionezi de fiecare data cand incepe sa latre. Astfel , cred ca dupa un timp el va fi „dresat” sa ramana mut ,caci daca mai latra il dor f tare chiar pe caine propriile urechi ( multi scutura urechea avand senzatia ca le-a intrat ceva suparator la timpan!). Cred ca izolarea antifonica in dormitor ,asemenea studiourilor de inregistrari muzicale ar putea fi o alta solutie (un copil din alta camera se aude prin interfon ).Alte idei halucinante n-as vrea sa-ti sugerez ,sunt sigur ca la imaginatia ta creatoare le-ai bifat deja. Totusi , la limita , in locul tau as consulta un avocat pe probleme de mediu pt a-l chema in instanta pe vecin si a cere amendarea si pt tulburarea linistii publice in intervalul orar 22-06. Daca nu te sustine niciun martor iar inregistrarile tale nu sunt luate in considerare de instanta ,atunci dupa niste notificari prealabile catre vecinul indolent, as angaja un post de agent paza de noapte timp de o luna de zile ,avand misiunea sa noteze in carnetel de cate ori pe noapte esti deranjat de latrat.Astfel vei avea in instanta nu numai un martor ci probabil 3 sau 4 care vor fi rotiti saptamanal in post. Si ultima varianta,incercand sa-ti descretesc fruntea , ar fi fost sa intri in politica ( pe liste USR ) si odata ajuns in parlament te-ai fi obisnuit cu zgomotul „latrailor ” de la alte partide , devenind astfel imun si cu un somn linistit !

 6. posteaza-ti povestea pe reddit.com/r/romania si poate primesti mai multe idei, si cel mai important, mai multa atentie

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.