Jocuri de Linux

Foarte ciudat, dar n-am mai jucat World of Warcraft de mai bine de o lună. Cred că pur şi simplu m-am plictisit (deşi a durat mai mult decât cu orice alt joc). În schimb, m-am distrat instalând diverse jocuri de Linux pe care le-am găsit aici:

http://swik.net/game+strategy

Pe lângă FreeCiv, pe care îl joc de multă vreme, m-am uitat la OpenTTD şi la Battle For Wesnoth. OpenTTD e o clonă de Transport Tycoon, care necesită să copiezi grafica şi sunetul din jocul original, dar a rescris totul în rest, astfel încât interfaţa e mult îmbunătăţită. De exemplu, la fiecare vehicul îţi arată viteza curentă, ceea ce face evident care e rostul puterii (la locomotive), de ce e bine să ai şine drepte, să nu cari vagoane în plus etc. Plus că merge în mai mulţi jucători, pe internet etc.

Wesnoth e un joc gen Heroes (turn-based strategy) care, culmea, e inclus în Fedora, dar nu l-am remarcat până acum. Are campanii, merge pe internet, are tot ce-i trebuie.

Jocurile erau singurele chestii pe care continuam să le folosesc pe Windows. Acum, pentru prima dată de când mă ştiu, pot să şterg Windows-ul de pe calculatorul mare şi să scap de plaga asta.

5 thoughts on “Jocuri de Linux”

  1. uneori ai nevoie de ceva mai simplu … si io am jucat lineage 3 ani.. pana s-a imputit treaba si am ajuns la concluzia ca e o pierdere de timp generala. de asta mi-am facut site cu joculete din astea de gen miniclip, facute in flash … plm.. gratis , online.. toate cele.

    asta e:
    http://jocuri.100x.ro/

  2. vezi ca am pus si eu ceva pe blogul meu. am scris cateva review-uri la joace (parca). Cateva exemple: teeworlds, wormux, Go Ollie … jocuri mici, faine … superbe 😉 Sper sa iti placa.

  3. Nu am mai jucat de mult ceva in linux (ultimul a fost Super Tux). Citind aici mi-am amintit cand incercam sa trec un i-cafe de pe windows pe linux si tot cautam jocuri. Azi la o simpla cautare pe google am gasit zeci (poate chiar sute) de jocuri si joculete pentru fanii pinguinului, ex. loll.sourceforge.net/linux/links/Games/index.html cu o lista destul de lunga.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.