Cumpărături la 5 dimineaţa

Şi cum stăteam eu, mort de plictiseală după cum toată lumea îmi explică, şi mă uitam la televizor, într-o pauză de reclame aflu că vinerea asta Mervyn’s (un lanţ de magazine) are mari reduceri mari şi magazinele se deschid la… 6 dimineaţa! Ca să vezi, adică în ziua ta liberă (că e Ziua Recunoştinţei), ei speră să te scoale din pat la 5 dimineaţa, ca la 6 să fii deja la magazin. Hehe, ce loseri, am zis eu.

După încă vreo două reclame, hop încă una, parcă la Sears de data asta, care se lăudau că deschid şi mai devreme: la 5 dimineaţa! Hopa, se-ngroaşă gluma. Vine vreun război nuclear cumva, facem provizii? E drept că joi absolut totul e închis, toată lumea trebuie să gătească curcan (de ce, nu ştiu, că nu se compară cu porcu’). Dar chiar aşa de grav i-o afecta să nu cumpere nimic o zi că trebuie să se ducă la 5 dimineaţa în ziua următoare? Că eu mă scol aşa devreme numai dacă am vreun avion de prins, şi-atunci bombăn până pe la 10 de nu te-nţelegi cu mine.

Şi în cursul serii am mai văzut reclame la vreo două lanţuri de magazine, tot aşa matinale. Şi m-au făcut aşa de curios (şi stupefiat), că am citit pe internet şi am aflat că vinerea de după Ziua Recunoştinţei e una din cele mai profitabile pentru vânzători, întrecută numai de câteva zile dinaintea Crăciunului.

Din categoria „nu-mi trebuie, dar e cu reducere NUMAI ASTĂZI între 5:00 şi 15:00”.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *