Băsescu!

Mi-a mers la inimă decizia lui Băsescu de a nu demisiona. Sunt foarte curios care a fost cronologia exactă a evenimentelor, pentru că e importantă. Din câte ştiu, Băsescu a promis că demisionează, după care PNL+PSD au anunţat (pe faţă, ce idioţi) că vor amenda legea electorală ca să-i interzică lui Băsescu să mai candideze. Şi Băsescu ce era să facă? Să fie cavaler pentru nişte ticăloşi? Foarte bine că s-a răzgândit.

Ce n-am putut să aflu din presă este ce-a fost cu contestaţia lui Băsescu. Dacă Curtea Constituţională a respins toate acuzele împotriva lui Băsescu de încălcare a Constituţiei, suspendarea nu îşi pierde motivul? Iar contestaţia nu e întemeiată? Cum de Curtea Constituţională a respins contestaţia, au dat vreun motiv? Să fim serioşi, nu cred că Băsescu e primul preşedinte din lume care conduce cu minoritate parlamentară, dar dacă n-ai un motiv solid e aberant să-l demiţi.

Nu pot să zic că mă omor după Băsescu, e un tip cam unsuros şi avid de popularitate, dar… e foarte popular 🙂 Şi s-a văzut în ultimii doi ani că e exact ce ne trebuie. De-abia aştept referendumul. Am citit diverse forumuri şi comentariile pro-Băsescu sunt vreo 90%.

7 thoughts on “Băsescu!”

  1. Te mira ca pute suspendarea, ca si cum doar asta pute. Cred ca le-a ajuns cutitul la os (PSDistilor, de fapt tuturor in afara de PD) si au facut tot ce se poate sa-l dea jos pe Basescu. Le tzatzaie fundurile, se descopera mereu matrapazlacuri de-ale lor si li se clatina scaunele.
    Sper ca intr-o luna sa nu se razgandeasca cei care sunt pt Basescu acum, si ar fi suficienti ca sa treaca de referendum.
    Stau cam rau cu talentul meu oratoricesc, asa ca mai bine vorbim la telefon cand aveti timp.

  2. Pai si cine zice daca a incalcat sau nu ? In nici un caz curtea constitutionala … pentru ca daca ar fi asa ea ar avea drep de veto in ceea ce reprezinta suspendarea sau nu … parlamentul are acest atribut . si curtea constitutionala a spus ca sunt incalcari ale constitutiei dar nu deosebit de grave … ( si toata lumea stie cati bani sau bagat pentru a fi influenta votul curtii .. cum s-a actionat folosindu-se sri-ul pentru a afla lucruri compromitatoare si a putea fi apoi santajati cei de la inalta curte toate astea de catre basescu si oamenii de pe langa el ) si inca un lucru , sa fim seriosi si Basescu ( ca si altii ) ca si PD este un mare nenorocit . A facut destule nelegiuiri .

  3. Buna seara.
    As dori sa stiu de ce nu e nimeni corect in tara asta.Este normal ca o persoana studenta la zi (la buget) sa nu poata primi indemnizatia,cand in alte tari nici nu se pune in discutie asemenea chestiune? Nu cred ca e corect pentru ca daca e sa ne luam dupa legea indemnizatiei nasterea ar trebui programata,ceea ce nu e normal.Un student la buget nu are cum sa munceasca si ce sa mai zic de faptul ca trebuie sa si intretina copilul.Este normal ,intr-o „Romanie Prospera „asemenea chestiune?Am studiat in cadrul Universitatii de Arta si Design Cluj Napoca, Facultatea de Arte Plastice,specializarea Foto-Video Procesare Compiuterizata a Imaginii in perioada 2004-2008 si examenul de licenta l-am luat in sesiunea iunie 2008..Bebelusul a venit pe data de 28.12.2008.Eu ma intreb de ce e aprobata asemenea lege, care zic eu ca discrimineaza intr-un fel copilul.Adica dvs credeti ca e de ajuns o alocatie de 200 lei si cea monoparentala de 54 lei,avand in vedere pretul pampersilor si traiul atat de scump ?Eu am noroc cu parintii mei dar daca nu ar fi fost ei , nu stiu ce ar fi fost de noi.Va rog sa aveti in vedere legea indemnizatiei copilului si sa va ganditi ca un student care termina o facultate la buget ,la zi nu e normal sa fie comparat cu cei care-si permit sa lucre in timpul facultatii si ca nu e normal ceea ce cere aceasta lege .
    Revizuiti-o va rog.

    „Daca data nasterii este inainte de data sustinerii examenului de licenta, nu beneficiati de indemnizatie pentru cresterea copilului. Insa, Hotararea Guvernului nr. 1025/2006 prevede la art. 4 alin (8):
    (8) În situaþia în care naºterea se produce înainte de termen, perioada prevãzutã la alin. (1) se diminueazã cu perioada cuprinsã între data naºterii copilului ºi data prezumatã a naºterii, certificatã de medicul de specialitate.

    De exemplu: data posibila a nasterii este 15 iulie 2008, insa nasterea se produce pe data de 25 iunie 2008, iar licenta este pe 2 iulie 2008. Daca va sustineti licenta pe 2 iulie 2008, veti beneficia de indemnizatie de cresterea copilului, conform art 4 (8) din H.G. 1025/2006. Trebuie sa prezentati o adeverinta medicala cu timbru fiscal, eliberata de medicul de familie sau medicul de specialitate, care sa certifice ca ati nascut inainte de termen.”

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *