Deci… cum reciclez?

Ok, am ajuns în țară acum 4 zile și încet-încet ne intrăm în ritm.

Primul lucru pe care îl observ este că plânge sufletul în mine când arunc sticlă sau metal la gunoi. Există vreo soluție? Poate firma de gunoieri din sectorul meu (2) ridică și reciclabile? Știe cineva?

Am săpat puțin pe net și toată lumea e boemă, recomandă să strâng reciclabile destule și să le duc eu cu mașina la diverse puncte obscure de colectare. Haida-de, eu sunt conștiincios, dar nu sunt prost să fac treaba statului și a primăriei.

Cine mă ajută și pe mine cu un sfat? 🙂

10 thoughts on “Deci… cum reciclez?”

 1. Pai din pacate, ori asta ori vei continua sa arunci la gunoi, amestecat. Din pacate insa, din cite am inteles ca tot ce se ridica de la containerele special amplasate prin Bucuresti ajunge la fel de amestecat pe la Glina sau alte zone minunate… (surse relativ sigure despre adevarul din spatele „adevarului”…).

  Welcome home, salutari Dariei (de la Oana Popa din liceu)

 2. Tot ce am gasit e extrem de subtire pe tema asta… dar poti incerca un telefon la cei de la http://www.ecolifestyle.ro, poate te ajuta.

  Oricum, inclin sa le dau dreptate antevorbitorilor, si eu cred ca majoritatea gunoiului colectat separat la noi ajunge in aceeasi groapa, pe principiul „sa o facem si pe asta sa le inchidem gura la nebunii cu EU”.

  Dar… bine ai revenit pe plaiurile mioritice 🙂 Pe cand o bere, ceva?

 3. Faza de la metrou se poate vedea si la containerele mari (montate pe strazi pt cei care incearca sa recicleze…). Sunt golite unele peste altele intr-o masina mai mare, urmand cica sa fie separate iara dupa aceea de cineva.
  Ca la noi…
  mama

 4. Vorbeste cu administratorul blocului sa puna la fiecare ghena cosuri speciale pentru hartie/plastic si anunturi :). O sa fie mai greu la inceput dar se educa lumea. Tot administratorul trebuie sa vorbeasca si cu cei de la salubrizare sa-i anunte ca vreti sa reciclati. La noi in bloc si chiar prin tot cartierul, functioneaza foarte bine metoda asta.

 5. Mulțumesc pentru informații „tutulor”. Între timp am găsit și containerele de reciclabile, sunt la 3 minute de mers pe jos (la Vatra Luminoasă cu Victor Manu). Din păcate, deduc că e inutil să bat drumul până acolo. 🙂

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.