Tenor, caut corală

Știe cineva vreo formație corală (8-12 persoane) care duce lipsă de un tenor? Caut un cor de amatori, nimic oficial, de care să mă lipesc în jur de 5 ore pe săptămână. Știu să solfegiez și am făcut și două semestre de teorie muzicală la MIT. Am cântat în strană la biserică ultimii 8-9 ani și știu și glasurile bisericești destul de bine. În mare parte din cazuri, mă descurc și ca bas, deși nu am profunzimea ideală, iar pentru unele partituri nu pot să cobor destul.

M-ar interesa să pregătim ceva și pentru Crăciunul care vine, dar și pe viitor (Paște etc.). Pot să încep repetițiile de mâine, 🙂 doar că în noiembrie o să fiu plecat.

Stau bine și cu partea tehnică; am cules o grămadă de partituri pentru fostul meu cor, disponibile aici.

Dați sfară în țară! 🙂

17 thoughts on “Tenor, caut corală”

 1. @Andrei: mulțam!
  @alexander: Nu știu dacă pot. Dacă mă iei la bani mărunți, eu nu strălucesc la muzica psaltică. Nu știu să citesc notația psaltică, decât câteva semne, băbește. De asemenea, din cauza muzicii diatonice, am tonurile și semitonurile prea bine întipărite în creier și nu sunt în stare să iau intervale de 3/4 ton, cum apar adesea în muzica psaltică.

 2. salut!am eu o propunere: suntem un tenor2, un bariton si un bas si ne mai trebuie un tenor bun pt colinde de Craciun. daca esti interesat, te rog trimite-mi un mail la adresa liviubat@yahoo.com si discutam mai multe detalii.

 3. Am gasit tarziu anuntul tau,,,desi partiturile postate pe net le stiam.
  Daca mai doresti sa canti de placere, daca si prietena ta are voce si timp..ne gasesti la adresa melosmuzical@yahoo.com, mereu iubitori de muzica.

 4. Buna seara, v-am descoperit intr-un tarziu si eu; ati gasit deja un grup coral car sa va implineasca asteptarile? Ma intereseaza si pe mine un cor de amatori, eventual condus de un fost profesor de muzica, in Bucuresti. Ma descurc cu partiturile doar cu ajutor, am facut parte din aprilie anul trecut pana acum trei saptamani din grupul „ENTASIS” condus de monsieur François Tanguy din orasul Le Havre. As fi continuat sa cant cu grupul respectiv dar a trebuit sa ne intoarcem in tara…
  Astept un raspuns,
  multumesc!

  1. Bună ziua,

   Au trecut anii, nu prea mai am timp de cor, din păcate. Am avut onoarea să particip o vreme la repetițiile corului Sound, dar a devenit destul de repede clar că erau mult peste nivelul meu. A fost o experiență foarte frumoasă pentru mine.

 5. Si eu sunt interesata sa cant intr-un cor de amatori. Se poate canta dupa ureche in Bucuresti? Ce ati rezolvat?

  1. Salut,

   N-am mai urmărit deloc situația, din lipsa timpului. Vă încurajez, totuși, să investiți niște timp în învățarea notelor. Cîntatul după ureche are limitele lui, pe cînd dacă învățați să solfegiați, veți avea orizonturi mult mai largi!

  2. Daca va place muzica corala bisericeasca va asteptam in corul mixt „Gavriil Musicescu” al bisericii Belvedere, din Bucuresti. Pentru orice alte detalii ma puteti contacta la Tel: 0731495463 sau 0744389695 – dirijor Dan Voda.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.