Un mesaj către senatorul meu

Zilele astea am primit un plic dolofan. În general, mie veștile bune îmi vin prin viu grai, telefon sau email. Prin poștă îmi vin, aproape exclusiv, spam și vești proaste. Și cred că nu sunt singurul. De aceea am o reacție deja negativă când primesc un plic.

În plic se aflau o punguță de grâu și un pliant despre viața Sfântului Andrei și influența lui asupra românilor, semnate Anca Boagiu. Nu era inclus niciun mesaj sau simbol politic.

Pe mine m-a deranjat scrisoarea asta (știu, din problemele lumii moderne… acum 500 de ani m-ar fi deranjat că vlădica local mi-ar fi luat băiatul la armată sau fata să o violeze). I-am trimis următorul răspuns.
___________________________________________

Stimată doamnă Boagiu,

În primul rând, ca să știți de pe ce poziție vă scriu, locuiesc în colegiul S4 și vă voi vota.

În al doilea rând, nu vă cunosc prea bine și nu v-am urmărit cariera politică decât recent. Votul meu este, mărturisesc, unul prin eliminare, căci trebuie să votez, iar alternativele sunt sumbre (USL, PP-DD, PRM) sau nu rezonez cu ele (UDMR).

Din această perspectivă, consider că distribuirea de pliante cu Sfântul Andrei și plicuri de grâu este un pas în jos pentru campania dumneavoastră. Probabil aveți personal de campanie care a tras concluzia că veți urca în sondaje dacă faceți aceasta, dar eu personal văd mișcarea ca neinspirată.

Sunt creștin și mergător la biserică, dar consider că un bun conducător trebuie să conducă bine, nu să bată monedă pe ce vrea lumea să audă. Eu văd asta ca pe un semn de neputință, de „suntem la mila lui Dumnezeu”, de „n-am altă platformă mai bună, dar uite o icoană”.

Sunt creștin, dar nu cer senatorului meu să fie fanatic creștin, ci să lupte pentru libertățile religioase ale mele, ale musulmanilor, evreilor și taoiștilor. La fel, sunt heterosexual, dar nu cer senatorului meu să fie homofob (ci dimpotrivă, să lupte pentru libertățile homosexualilor). Sunt școlit, sunt român, sunt bărbat, sunt inginer, sunt chel, îmi plac vinul și muzica bună, dar nu vreau un senator cu care să am acestea în comun. Vreau un senator căruia să-i încredințez cele 1/20.000.000 din atribuțiile mele de conducere, iar criteriul alegerii mele nu este un plic cu grâu.

Mult succes în demersul dumneavoastră.
Cătălin Frâncu

1 thought on “Un mesaj către senatorul meu”

 1. Salve Catalin,

  Imi pare rau de cele intamplate!
  Totusi D-na te-a identificat corect: esti bun Crestin si alegator.
  Greseala este insa din sens invers: oare nu cumva asteptarile catre D-na sunt cu totul diferite fata de ceea ce poate ea oferii?

  H.

  P.S. Prea multa politica…

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.