Civism și politică

Se tot vorbește despre alegeri zilele astea. Cred că este un moment bun să le reamintesc cititorilor mei (toți 5 🙂 ) să nu fie niște oi pasive, ci să meargă la vot. Au murit mii de generații de sclavi pentru ca noi, ultima generație, să ajungem la luxul și răsfățul de a ne determina singuri soarta. Hai să nu aruncăm darul ăsta la gunoi.

Prin primăvară, echipa noastră de la Dexonline, sătui de toți indignații care ne condamnă pentru că ne pasă de soarta cetății, am scris un articol cu opiniile noastre despre civism, politică și de ce e bine să-ți pese. Iată-l:

http://wiki.dexonline.ro/wiki/Civism_și_politică

 

3 thoughts on “Civism și politică”

  1. Cătă, am fost, și sper că suntem mai muți de 5 🙂 Dar te îndemn să îți reconsideri ieșirea de pe Facebook. Știu și îți înțeleg îngrijorările legate de confidențialitate, dar cred că Facebook poate fi folosit și doar ca o platformă de exprimare publică, asemenea acestui blog, dar cu beneficiul unei expuneri mult mai largi. Toată lumea este acolo și folosește Facebook pe post de feed reader, asta e realitatea, și cred că mesajele tale merită să fie citite.

    1. Mulțumesc pentru gânduri, Andrei. Așa este, am simțit de câteva ori că mi-aș dori să pot să ajung mai repede la toți prietenii mei. Totuși, pe Facebook așteptările sunt altele: fraze scurte, răspunsuri scurte. Am simțit asta acut la campania (în derulare) a Dexonline unde trei sferturi dintre critici dau dovadă că nu au citit articolul. Bine, și pe blogul Dexonline răspunsurile sunt în aceeași notă.

      Tu ai dreptate că aici sunt două rele: supravegherea în masă e rea, dar nici să nu ai ascultători când ai ceva de spus nu e bine. Mă mai gândesc.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *