Gmail

La vreo patru ani de când am aflat de Gmail (înainte chiar să apară pe piaţă, ha!), am renunţat şi eu în sfârşit la Pine şi am trecut la Gmail. Pine este un program foarte simplu de email, în mod text. L-am folosit din 1995 şi la Google eram chiar unicul care folosea Pine şi nu trecuse la Gmail, dar acum am nevoie de suport mai bun pentru diacritice, pentru că corespondez foarte mult în legătură cu DEX online. Şi Pine e bou în privinţa asta, în loc de ă î â ş ţ apar tot felul de maimuţoi. Plus că Gmail are funcţii de căutare mult mai bune.

Mai e şi problema că am tot avut probleme cu serverul de acasă în ăştia cinci ani de când îl am şi nu ştii când îl apucă să crape fix a doua zi după ce plec în concediu. Aşa ştiu că măcar poşta e în siguranţă.

Deocamdată sunt foarte sceptic în privinţa lui Gmail. Ca întotdeauna, eu trebuie să fiu mai cu moţ şi am nevoie de chestii cărora majoritatea utilizatorilor nu le duc lipsa. De exemplu, nu pot să şterg attachmenturile unui mesaj, dar să păstrez mesajul în sine, ceea ce eu fac tot timpul (dacă primesc de exemplu un mesaj împreună cu un mp3 sau un alt fişier). Şi dacă vreodată o să mă răzgândesc şi o să vreau să trec înapoi la Pine, nu e evident cum o să pot face asta, pentru că va trebui să-mi transfer toată poşta înapoi de la Gmail. Dar mă rog, am zis să încerc şi eu Gmail, să văd care-i marea minune.

Mi-a luat ceva să-mi transfer poşta de acasă pe Gmail (am făcut bounce la toate mesajele, şi am vreo 15.000 – 20.000 salvate). Şi uneori nu ajungeau toate, şi trebuia să o iau de la capăt cu unele foldere… Dar am făcut-o şi pe asta cu bine.

În rest aşa şi aşa. Am fost azi la dans şi am constatat că ne-am prostit de tot dacă am chiulit o săptămână, parcă nu ne mai ieşea nimic. Iar de România – Bulgaria, ce să mai zic, am început calificarea bine de tot!

3 thoughts on “Gmail”

 1. Eu folosesc Gmail ca pe un reader de email secundar. Adica tot ce primesc in pine forward-ez shi la contul de gmail. Cand scriu ceva in gmail pun shi contul din pine la BCC shi in felul asta pot sa am tot ce imi trebuie shi in pine shi in Gmail. My 2 cents. 😛

  Ce nu-mi place la Gmail: nu shtie sa faca bounce iar filtrarea de spam rade shi mailuri bune din pacate. 🙁

  Ce-mi place la Gmail: cititul listelor de discutzii e muuult mai simplu.

  Alte: daca nu-s prea indiscret, cu ce dansuri va distratzi mai exact? 🙂

 2. Buna idee! Mi-am pus forward către ambele adrese, şi către serverul nostru şi către gmail. Or să mai existe discrepanţe totuşi. De exemplu, aş vrea să trimit emailuri de la gmail, dar să-mi ajungă o copie şi pe serverul meu. Poate pot să pun un bcc în gmail? Ia să văd…

 3. Sper că adresa de email e tot aia, doar că în spate e gmail.

  Am văzut chinezi scriind în pine în limba lor, sînt convins că se poate şi în română. E chestie de setare de terminal text, probabil, nu ştiu.

  Alt inconvenient al lui pine: e complicat să vezi orice nu e text (imagine, html, pdf, etc). Pe de altă parte poate e bine aşa, îi silesc pe cei ce-mi scriu să fie minimalişti. Lumea tinde să trimită documente word de 200k cu nişte bancuri text chior care ar ocupa 8k.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.