Fidelitate fără sârmă

Cam aşa s-ar traduce „WiFi”. De când ne-am luat laptop, tot încerc, o dată la câteva luni, să-i fac wireless-ul (= reţea fără fir) să meargă sub Linux. Frumuseţea Linuxului e că, dacă ceva nu merge, merită să mai încerci o dată peste ceva timp, că s-a găsit careva să repare problema între timp. Şi azi am stat vreo 10 ore, cu pauze, dar l-am făcut să meargă. Acum pot să postez pe blog din baie, dacă am chef!

Problema cea mare a fost că există două soluţii pentru a face wireless-ul să meargă în Linux, şi eu mi-am bătut multă vreme capul cu soluţia mai complicată. Pentru cele mai multe modele de plăci de reţea, producătorii plăcii respective au scris drivere (programe) doar pentru Windows şi i-a durut în cot de Linux. Şi atunci există o reţetă fioroasă care să facă acea placă să funcţioneze în Linux folosind driverele de Windows.

Eu însă am avut noroc, pentru că am o placă Intel destul de comună şi Intel a scris şi driverele de Linux. Odată ce m-am prins de asta, am luat-o pe-ncercate, am citit zeci de forumuri şi i-am dat de cap.

Ştiu eu că vi se pare o poveste plicticoasă, 🙂 dar mie îmi pare foarte bine, pentru că aveam un sentiment de vinovăţie de câte ori băgam laptopul în Windows (adică mereu, că un laptop fără wireless nu e prea mare brânză). Încă o lovitură grea dată de mine lui Microsoft! Uite şi nişte poze, ca să vedeţi ce iconiţă drăguţă am eu:


2 thoughts on “Fidelitate fără sârmă”

  1. Pai, n-ar fi mai simplu, sa-ti tragi un cablu-n baie? Mai la general, mi se pare incredibil cat de primitiv inca este Linux in 2006. Adica, am incercat de cateva ori sa instalez FC5 pe un AMD dual core si tot dau in gol si nu-s chiar ageamiu la instalat Linux-uri.

  2. Ei,nice chiar asa si in Romania, mai precis in Bucuresti sunt doctori stomatologi f buni ,c are lucreaza cu materiale foarte bune! E o prostie sa spui ca aici dr nu -ti pun nimic pe canal dupa ce iti scot nervul! n am mai auzit asa ceva!

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.