Cătălin dă din plete

Am primit o invitaţie din scurt la un concert şi-am zis că hai să mergem, că suna bine. Plus că eu n-am mai fost la un concert tocmai din 1998 (Phoenix, Sighişoara), afară de cazul în care socotim muzica barocă în categoria concertelor.

Trupa principală a fost Meat Puppets; din câte am înţeles (dar s-ar putea să aberez), sunt nişte exponenţi de seamă ai punk-ului în America, cu nişte tente de blues şi country pe alocuri. L-au influenţat puternic pe Kurt Cobain şi într-adevăr unele cântece sunau în stilul lui Nirvana. Se găsesc tone de filmuleţe cu ei (de prin concerte) pe YouTube. În deschidere, am prins câteva cântece cu altă trupă, Trainwreck Riders. Deh, au şi trupele astea nişte nume din cele mai trăsnite (Timmy and the Lords of the Underworld, hehe).

Ne-a plăcut muzica, a fost ok. Nu că mi-aş cumpăra CD-urile să le am, dar pentru un concert de o seară a fost foarte mişto, chiar electrizantă. Atmosfera era destul de încinsă (şi afumată… şi nu de tutun). Concertul a fost într-un fel de bar, dar amenajat special pentru concerte, cu scenă şi cu reflectoare colorate. Fanii erau foarte entuziaşti, urlau încontinuu, dansau, beau… După vârsta participanţilor (în frunte cu membrii formaţiei), se pare că concertul ăsta a fost pentru generaţia mai veche de fani, cea din anii ’80 🙂 Trupa s-a format în 1980 şi până prin 1990 a rămas destul de subterană. După aceea au început să semneze contracte cu case mari de discuri, ceea ce le-a adus popularitate, dar i-a nemulţumit pe fanii din primii lor ani, care zic că albumele noi erau mai proaste. În fine, noi ne-am simţit bine!

Uite şi nişte poze făcute cu mobilul, prima cu Trainwreck Riders şi ultimele două cu Meat Puppets. Nu, nici una din ele nu e din filmul „Wayne’s World”.



Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *