Vernisaj

Deşi în România, mai am de postat o chestie din San Francisco, la cererea publicului care mi-a reproşat că nimic din ce face ea nu este important pentru mine 🙂

Daria a avut vernisaj! Una din şcolile la care merge (că Daria face două facultăţi, e tare) a organizat o expoziţie la care fiecare student a putut expune una-două fotografii (au fost şi câteva picturi). Şi Daria a expus o poză făcută în Marin Headlands, la nord de Golden Gate Bridge, unde acum este parc naţional, dar acum vreo 50-100 de ani zona era activă militar, cu buncăre şi tunuri, ca să protejeze golful de o eventuală invazie (e uşor de ghicit a cui…). Invazia nu s-a produs niciodată şi clădirile au fost dezafectate şi abandonate. Cu timpul, le-au măcinat vegetaţia şi vânturile şi mie-mi amintesc foarte mult de ruinele cu troli din Stranglethorn Vale. Dariei îi evocă sentimente de singurătate şi abandonare (citat din teza ei încă în lucru) şi le-a făcut nişte poze mişto, cu cameră de format mare. (Ar trebui să zic „le-a luat nişte poze”, când eşti român în America aşa trebuie să spui)

Vernisajul a fost haios, a venit multă lume încă din prima seară. Bine, mulţi erau artiştii plus soţi/soţii/prieteni, dar oricum a fost ceva afluenţă. Pe unele din exponate au apărut chiar şi buline roşii, semn că cineva le-a rezervat ca să le cumpere. Pentru Daria încă trebuie să vă ţineţi respiraţia 🙂

Tipul care a organizat vernisajul (directorul şcolii) zice, într-un mic manifest, că scopul său este să atragă atenţia asupra fotografiei de artă mai mult decât asupra celei comerciale. El spune că lumea de azi face presiune pentru imagini unde mesajul este clar oricui de la prima privire, ceea ce duce la un stil de fotografie superficial şi comercial. Directorul este adeptul unui stil mai ermetic, ceva gen Pollock. Un punct de vedere foarte valabil, dar mie tot nu-mi place Pollock!

6 thoughts on “Vernisaj”

  1. Nu are legatura dar nu am gasit adresa de email si aveam 30 de secunde libere.

    Mi se pare fenomenal de obtuz sa blochezi accesul pentru IE (lasa ca transparenta PNG nu mai e o problema la IE7 si ca de fapt bg e bleu pe IE6.)

    Am 5 browsere instalate. Prefer FF pentru browsing dar pentru ca e lent si atunci cand vreau ceva rapid deschid IE7 (diferenta de viteza la startup e fenomenala. Banuiesc ca stiai.)

    In sfarsit. Fii convins sa IE e produs de programatori ca tine (e posibil sa fie un pic mai buni si mai constienti de standarde si accesibilitate.) Doar ca inclini sa crezi ca sunt malefici si vor doar sa conduca lumea. Fii mai bun si blocheaza accesul pentru 80% din vizitatori.

    Ah, fuck it.

  2. Mi-era clar ca nu raspunzi. D-aia ” anonim”. Ca idee, si azi tot IE7 am folosit din acelasi reflex.

    Ca idee m-am mai gandit la asta si mi-am dat seama ca imi scapase varianta „Am doar IE6/7 instalat pentru ca nu am drepturi de admin.” Si nu doar asta.

    Pana la urma, e distractia ta. Si apropo de asta, mersi de invitatie.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *