"Numai în România se poate aşa ceva"

Avem telefonul fix deranjat de o săptămână. Au tot promis că-l repară (pot verifica pe internet stadiul reparaţiei) şi azi cică trebuia să meargă. Şi o laie, tot nu merge. Am şi sunat la AT&T să-i ameninţ că-mi închid abonamentul şi precum se vede i-a durut fix în cot.

Cel mai mişto e că avem şi abonament de mobil, tot de la AT&T. Şi acolo problema e alta: sun pe cineva, sau mă sună cineva, şi cam 75% din convorbiri se întrerup în 10 secunde. Cumva, în patria comunicaţiilor, Silicon Valley, AT&T reuşeşte să ofere semnal mizerabil. Şi deci dăm peste $100/lună pe telefon şi nu putem comanda o pizza sau suna la ambulanţă dacă Doamne-fereşte păţim ceva.

Să mai prind eu pre vreunul căruia îi pute România. Na, că toată planeta pute, unde o să vă duceţi?

5 thoughts on “"Numai în România se poate aşa ceva"”

 1. Asta nu e problemă românească ci ţine de corporatism, care s-a născut pe plaiurile de peste ocean 🙂 Atunci când o companie creşte atât de mult încât un client în plus sau în minus devine irelevant, astfel de comportamente devin obişnuite, chiar dacă se numeşte Romtelecom sau AT&T…

  Soluţia este reintroducerea concurenţei pe piaţă – dar pentru asta e nevoie de un guvern adevărat. Din păcate, toate guvernele de pe planetă sunt formate din australopiteci – de aia pute planeta. Eu m-aş duce pe Marte dar cică e benzina cam scumpă 😛

 2. Să ştii că ai dreptate! La telefonul fix clar renunţ, există soluţii mult mai ieftine de VoIP. La celular e greu să renunţăm însă, pentru că am avut abonament la concurenţă înainte (T-Mobile) şi erau la fel de deplorabili. Mai există şi Verizon, dar ăia nu sunt pe GSM şi parcă nu-mi vine să-mi iau un telefon separat pentru aici şi unul pentru România (îmi place să-mi ţin numerele împreună).

 3. Si in Ro incepe sa se miste piata de telefonie fixa. Se pare ca monopolul Romtelecom dispare incet incet.
  Din partea mea sa se duca … Cel putin oferta RDS ingenuncheaza Romtelecomul la tarife, cel putin vad ca din ce in ce mai multe firme isi fac la ei abonamente.

 4. Eu am verzon si nici un motiv inca sa ma pling. Inteleg ca au aparut telefoane mixte CDMA/GSM. Poate e o solutie.
  N-am telefon fix. Nu simt nevoia.

 5. Pe vremea cand Southwestern Bell era SWB, si nu AT&T, am incercat sa cumpar DSL de la ei. A durat cam 3 luni pana sa ma programeze la instalat. Dupa ce a fost instalat, a mers… 2 ore. Pentru a putea fi repus in functiune, cred ca a mai durat vreo 2 saptamani, timp in care am petrecut la telefon cu tech supportul lor circa 1-2 ore in fiecare zi (14 * 1.5 = 21 de ore la telefon – am numarat!). Intr-un final a mers. A mers la viteza minima la care putea merge (384kbps), si cu un uptime de 50%. Aproape saptamanal a trebuit sa ii sun la tech support sa vad de ce nu merge.

  Povestea insa s-a terminat cu bine: m-am mutat intr-o zona in care nu se mai oferea DSL, asa ca au trebuit sa anuleze contractul fara penalizari. Altfel ar mai fi urmat un an si jumatate de suferinta.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.