Big Beat

Poate cineva să-mi recomande o compilație de Big Beat?

E un gen muzical care a început să-mi placă (când au făcut britanicii ceva rău?) și aș vrea să-mi cumpăr o compilație înainte să investighez un artist anume – de exemplu, știu sigur că nu-mi place Prodigy. Am ascultat albumul lui Propellerheads, Decksandrumsandrockandroll, care are niște bucăți chiar demențiale. Am trecut și prin lista de artiști de big beat enumerați de Wikipedia, dar unii nu-mi plac și îmi e lene să cercetez activ pe YouTube. De-asta aș prefera o compilație mură-n gură.
E o muzică foarte energică, merge bine la un workout. 🙂 Am ajuns la 8,3 mile / 30 de minute pe Wii Fit Free Run. Știu, e doar un număr și n-are legătură cu realitatea, dar comparativ fac doar 6,0 – 6,5 mile dacă alerg uitându-mă la un serial în loc să pun muzica asta. Nu-i de mirare că au ales-o pentru coloana sonoră din Matrix. 🙂

10 thoughts on “Big Beat”

 1. Sfatul meu e să asculți LastFm cu un search pe big beat, după artiști, nu după tag-uri. În acest fel ai ocazia să cunoști artiști noi (nu doar cei super comerciali de pe Wikipedia). Eu așa mi-am lărgit orizonturile muzicale acum 4 ani.

  LastFm îți oferă și biografia fiecărui artist, nu doar albumul pe care găsești melodia curentă. Te costă 3$ pe lună abonamentul, dar e mult mai bun decât Grooveshark pentru săpat.

  Short preview http://www.last.fm/tag/big%20beat/artists 😉 .

 2. @Andrei: Nu-i rău! Dar îmi trebuie tobe-tobe. 🙂 Altfel m-aș fi mulțumit poate cu Bălănescu Quartet – Model (a tribute to Kraftwerk).

  @Sonia: Mda. :-/ Îmi curg balele de câtva timp după Last.fm, dar nu pot, cu o conștiință împăcată, să semnez asta sau asta. Eu n-am voie să fac nimic cu datele lor, dar ei au voie să facă totul cu ale mele. De exemplu, aș vrea să fac o chestie inocentă: să fac relay, în rețeaua locală, la streamul lor, ca să îl pot prelua și asculta pe media box, unde am sistem ca lumea de sunet. Dar nu am voie.

 3. În primul rând: The Prodigy sunt foarte buni, dar gusturile nu se discută…

  În al doilea rând: cred că ai avea mai mare succes dacă nu ai urmări categorisirea pe genuri, termenul de Big Beat aplicat la Prodigy, Fatboy Slim și The Chemical Brothers la grămadă (cf. Wikipedia) mi se pare complet arbitrar. Ai șanse mult mai bune să găsești ce-ți place mergând din aproape în aproape și pe recomandări decât căutând un gen anume.

  În al treilea rând, nu sunt 100% ce cauți, dar poate găsești ceva să-ți placă aici sau aici.

 4. @max: Mersi mult pentru sfaturi. Nu mă omor după muzica din linkurile către soundcloud, dar sunt absolut fascinat de concept. Sunt câteva chestii geniale acolo, cum ar fi vizualizarea și stilul de comentarii. Și mă bucur că remixurile pot fi distribuite și că autorii lor nu se cramponează de idioțenia care a ajuns copyrightul în zilele noastre.

  Ai dreptate, nu am un motiv logic pentru care Propellerheads și Skeewiff îmi plac, iar Prodigy nu. Dar așa e cu gusturile. 🙂

  Am ajuns și eu la concluzia că nu există o compilație mură în gură și că trebuie să merg din aproape în aproape.

 5. Da, Soundcloud este un site foarte bine făcut. În mintea mea este în categoria Twitter și OKCupid: design bun păstrând lucrurile simple, axat pe un serviciu clar și bine implementat și probabil având în spate o echipă grozavă. 🙂

  Cât despre serviciul lor în sine: folosesc youtube, last.fm, grooveshark, myspace + câteva servicii minore care mai apar câteodată, dar pot spune că soundcloud este cel mai aproape de ceea ce îmi doresc la categoria „muzică pe net”. În plus este conceput ca o platformă de promovare cât mai directă a artiștilor. Și pare să meargă (pentru promovare bună e nevoie să plătești și am văzut multe conturi plătite). Au și conceptul de Dropbox unde oricine poate trimite ușor demo-uri. Sper să prospere compania, îmi place de ei. Singura chestie care îmi lipsește mult este lipsa listei de melodii din mix-uri mai lungi, integrate cu interfața. Un bun exemplu este aici (apropos, un mix genial care merită ascultat, poate îți place).

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.