Londra forever

Să nu mă recunosc – e a treia zi când plec dimineața de la hotel și mă mai întorc seara târziu! Azi am fost la Turnul Londrei, un palat-fortăreață-muzeu construit și reconstruit pe parcursul a 900 de ani. Dincolo de lecțiile de istorie învățate (asedii, incendii, asasinate, încoronări etc.), tuturor ne-a plăcut sentimentul de a te plimba pe un teren imens plin de ziduri, pajiști și fortificații, și totuși de a rămâne în inima unei metropole. Englezii au reușit să facă un muzeu perfect organizat și gemând de informații (săli conservate, armuri, coroane, artilerie, machete, ba chiar și-o toaletă medievală) fără să aducă prea multe modificări complexului.
Singurul aspect odios al Turnului Londrei este bistroul. Mâncarea de acolo a fost groaznică, parcă desprinsă dintr-o carte cu stereotipuri despre englezi: fadă și topită. Poate m-am așteptat eu la prea mult din cauză că am amintiri plăcute de ultimele dăți când am mai mâncat prin bistrouri ale muzeelor (în Argentina, cred).

Am continuat cu o vizită la H&M (doar nu credeați că am venit la Londra să mă cultiv sau să mă văd cu prietenii), apoi o cină cu sushi, apoi niște cidru și palavre. Mâine, cu voia institutului meteo, sper să mă plimb prin Mayfair și St. James’s Park, deși prognoza e dezastruoasă; parcă aș fi în Londra.
Oricum, slavă Domnului pentru plecări și pentru întoarceri. Mă bucur și de una, și de cealaltă.


2 thoughts on “Londra forever”

  1. Când am vizitat Londra Turnului Londrei și Portrait Museum sunt două din obiectivele turistice care țin minte că mi-au plăcut cel mai mult. Îmi pare bine că măcar în privința unuia din ele nu sunt singurul admirator. 🙂

  2. Bistroul ala arata de la 2 mile ca fiind un „tourist trap” 🙂 La mine si la nevasta-mea a fost mai simplu, ne-am aciuat in Starbucks-ul de langa, preturi mai mici si cel putin stiam la ce sa ne asteptam.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.