Arama pe față

Unde sunteți voi, ăia care susțineați că „toți sunt o apă și-un pământ”?

Scriu rar pe teme politice, de obicei împotriva PSD-ului (comuniști) și a PNL-ului (curve politice). Întotdeauna se găsesc câțiva care să-mi comenteze că și PDL-ul fură, că nimeni nu-i mai breaz ca ceilalți.

Ei, uite că nu sunt toți o apă și-un pământ. PDL-ul fură. PSD și PNL calcă în picioare democrația, Constituția, relațiile cu o lume întreagă. Orice pas spre diminuarea libertății este un pas greșit, iar USL a făcut pași mari în numai două zile. Ultimul dintre ei este diminuarea puterilor Curții Constituționale. „CCR și judecătorii săi sunt independenți” (Victor Ponta), doar că nu mai au putere de decizie.

Mai știți sentimentul ăla de pe 22 decembrie 1989? Eu eram mic, dar mi-l amintesc perfect. Acum îl am din nou, dar invers.

10 thoughts on “Arama pe față”

  1. Si crezi ca, in conditiile in care totul se face pe fata (contra unei singure persoane in special), nu vor fi destule comentarii pro-comunistii astia noi? Deja ura contra basescu le ia mintile majoritatii asa ca clica Ponta&CO deja au mana libera. mama

  2. Nu e vorba acum de ura împotriva lui Băsescu. Asta e o păcăleală pentru electoratul stupid. Miza este statul de drept. Condamnarea lui Năstase le-a arătat hoților din Parlament că statul de drept începe să funcționeze, ceea ce înseamnă că mulți dintre ei sînt în pericol…

  3. N-ar fi rău să vă argumentați opiniile. Ceea ce e evident pentru unii nu e la fel de clar pentru alții.
    Din punctul meu de vedere, „PDL, USL – altfel de mizerie!”
    Cred că ați uitat vechea denumire a PDL-ului, PD(FSN), vechea afiliere politică a PDL-ului – PSE.
    Nu susțin că PSD și PNL nu sunt comuniști sau curve cu guler alb și cravată, ci susțin partea cu „altfel de mizerie”.

  4. Florin, argumentul meu este că una e să furi și alta e să schilodești instituțiile statului de drept. Ideea asta cu „toți sunt pătați într-un fel sau altul” pierde din vedere că există gradații. Toți oamenii ăștia care așteaptă un fel de Iisus Hristos să-l aleagă președinte ne aruncă în urmă cu 20 de ani.

  5. Desi lumea se panicheaza ca Ponta rade tot – eu zic ca diferenta nu e foarte mare intre ceea ce face el si ceea ce au facut cei de dinaintea lui. Care e diferenta intre a detine institutia care ar trebui sa te verifice (adica sa te verifici singur) si a desfiinta institutia respectiva. Intrebarea mea e ce/cum ar trebui facut pentru ca astfel de institutii a caror rol este sa protejeze democratia si statul si poporul roman sa functioneze cum trebuie chiar si intr-un mediu ostil ca si cel politic din Romania? Aceasta ultima intrebare este pur teoretica, deoarece ma indoiesc ca ii vom putea aplica raspunsul…

  6. Fiind un simpatizant al marxismului ca ideologie, sunt ofensat de termenul de „comunist” fiind folosit pentru PSD.

    Ideologic, PSD-ul sunt o formă puţin mai autoritară a PDL-ului. Economic, nu au nimic de-a face cu comunismul, socialismul sau chiar social-democraţia.

    Legea sănătăţii propusă de PSD va privatiza încet-încet spitalele şi asigurările de sănătate, după model american (probabil pre-Obamacare). Au în planuri privatizarea poştei, a căilor ferate şi a producţiei de energie electrică. Au o părere pozitivă faţă de extragerea gazelor de şist şi a aurului de către companii străine (Chevron, etc).

    Unde este comunismul la PSD?

    N-ar trebui statul să facă asta într-o societate comunistă, socialistă sau social-democrată?

    Dacă e vorba de autoritarism, da, amândouă partidele sunt autoritare (dreapta politică), ba PSD-ul şi mai şi dacă luăm ultimile două luni, dar de stânga nu e niciunul.

    Dar autoritar nu înseamnă comunist.

  7. Ideologia e minunată, implementarea e greșită, iar oamenii sunt mizerabili. Poate grațierea lui Năstase, care sunt convins că va veni, să pună în evidență diferențele între teorie și practică.

  8. Toate ideologiile sunt greşite, deoarece simplifică totul la nişte idei fundamentale care sunt valabile doar uneori, în anumite cazuri speciale. Ceva cam ca în bancul cu găinile sferice în vid.

    Nu există un singur remediu pentru toate bolile. Ar trebui să fim pragmatici şi să găsim soluţia pentru fiecare problemă nu doar într-o ideologie.

    Oricum, la noi nu are sens să discutăm de ideologie pentru că sunt doar grupuri de tâlhari.

    Probabil că-l va graţia pe Năstase, dar asta după alegeri, iar atunci sunt sigur că vor fi destui care să meargă să protesteze. Eu în mod sigur voi fi unul dintre ei.

  9. Cea mai tare faza din ce au facut institutiilor mi s-a parut aducerea Monitorului Oficial sub comanda Guvernului.
    Inainte (i.e. mereu) era la Camera Deputatilor.
    Acum, fiind la comanda lui Ponta (pardon, a Guvernului) stii ce se intampla? Oricand da o ordonanta sau voteaza faza cu suspendarea lui Basescu, imediat le da ordin sa o publice… doar dupa publicare ceva devine oficial, you know….
    Inainte, dura 1-2 zile ca trebuia sa treaca prin birocratie pana la publicare… dar acum orice decide sefu’ Ponta se publica instant… – hai zi ca nu-i tare? :)) Lumea ignora asta, dar e o jucarie super tare.
    Nota bene, ca sa fim rigurosi: ok, se publica cu delay de 1 ora or something, DAR se poate pregati pentru publicare cu cateva ore inainte, cum e atunci cand anticipezi ce urmeaza sa iasa la vot in Parlament, ca azi :)) – tare mutarea lui Ponta, si nimeni nu s-a prins 😀

    L-au suspendat pe Basescu. Crezi ca de ura?

    Hmm, nu, e mai pragmatic: USL vrea alegeri cat mai repede (i.e. in Septembrie), ca lunile Septembrie-Octombrie-Noiembrie sunt luni grele de guvernare, ca vine lumea din concendiu, mai fac un miting/greva, mai apare un scandal… deci le scade capitalul electoral…

    Teoretic, alegerile s-ar face pe la jumatea lui Noiembrie… dar USL le vrea mai devreme… S-ar putea daca ar avea majoritate in Parlament si Presedintele ar fi de acord…

    Acum, USL are majoritate in Parlament…
    …dar Basescu s-ar fi opus ideei asteia… so what do you do? Hint: ce au facut azi: il suspenda, pierde la referendum si gata…

    Hai sa vedem daca avem alegeri parlamentare la pana la 30 Septembrie cel tarziu? Oare am dreptate?

    Daca am dreptate cu alegerile parlamentare in Septembrie, aunci iti zic inca o chestie: dupa ce castiga alegerile parlamentare, USL il va gratia pe Adelu… Chiar sunt curios daca am dreptate.

  10. Draga Catalin,
    Avem toata admiratia pentru tine. Iti dorim din inima sa reusesti in tot ceea ce intentionezi sa faci in Romania. Cand spunem acest lucru ne gandim de exemplu la Doctorul chirurg Stefan Mindea, care a decis anul trecut sa se intoarca cu toata familia in Tara. Mult succes si, mai ales multa sanatate! Dinu si Oana Leonte.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *